Издателство “Дамян яков”

За нас

800+

2 милиона

2

1

Издателство „Дамян Яков“ е основано през 1992 г.

Със знака на издателството са публикувани повече от осемстотин заглавия в над два милиона тираж. Основните направления, в които работим са:

  • ХУМАНИТАРИСТИКА. СОЦИОЛОГИЯ. ПСИХОЛОГИЯ. ПОПУЛЯРНА НАУКА
  • ПОВЕСТИ И РОМАНИ ЗА ДЕЦА, АВТОРСКИ И НАРОДНИ ПРИКАЗКИ, ИЛЮСТРОВАНИ ИЗДАНИЯ
  • КЛАСИЧЕСКА И СЪВРЕМЕННА ПРОЗА. ПОЕТИЧНИ АНТОЛОГИИ
  • УЧЕБНА И УЧЕБНО-ПОМОЩНА ЛИТЕРАТУРА
Разгледай магазина

Награди

Два пъти издателство „Дамян Яков“ е отличавано с голямата награда „Бронзов лъв“ на Асоциация „Българска книга“:  за най-добър издателски проект  – през 2001 г. (за книгата „Коледна звезда“, съставител Нина Иванова, художник Милен Калъчев) и през 2012 г. (за „Царството на славяните“ от Мавро Орбини). Тази книга получи още едно важно признание – наградата „Бронзов лъв“ на журналистическото жури за издателски проект с най-голяма социална значимост.

Издателството е носител на Националната награда „Константин Константинов“ за цялостен принос в книгоиздаването за деца (2010 г.)

Фокус
Мисия

Фокус на усилията ни през последните години стана поредицата от издания, която допълва и разширява кръга от теми в сферата на хуманитаристиката, психологията и популярната наука, които винаги са били обект на нашите интереси. Към кръга от автори като Елиът Арънсън, Серж Московичи, Юстайн Гордер, Жорж Баландие добавихме Найджъл Уорбъртън, Ниал Кищайни, Джим Ал Халили, Ернст Гомбрих, Айзък Азимов – в непознатото досега за много български читатели амплоа на учен и изследовател.

Стремеж на издателството е да предлага на своите читатели всяко съдържание във вид, достоен и за най-взискателния вкус, което означава – в най-добрите традиции на българската полиграфия.

Изборът на автори и заглавия при нас започва не с преглед на световните класации за най-продавани книги, а с търсенето на издания, посветени на теми и проблеми, които вълнуват и в които са изкушени хората от екипа на издателството. Затова и много често нашите читатели стават наши съмишленици.