Найджъл Уорбъртън е съвременен философ. Освен че е старши лектор в Отворения университет, той е водещ на седмичен подкаст и свързан с него уебсайт за философия и води популярен курс по живопис и философия в Тейт Модърн. Автор е на голям брой много популярни въведения във философията, сред които Philosophy: The Basics (1992), Thinking from A to Z (1996) и Free Speech: A Very Short Introduction (2009.)

 

 

Допълни в описанието на книгата:

“Уорбъртън побира ужасно много материал в един том, чийто обем е като в приказката за Златокоска: нито твърде голям, нито твърде малък, тълкуването не е нито твърде рехаво, нито твърде плътно и тромаво: неговата “Малка история”  може да бъде консумирана като засищащо лакомство със собствени достойнства или да подсигури идеалното “гориво”, за да даде добър старт на пътешествието на всеки от нас във философията”.

Джулиан Багини, “Гардиън”

 

“Магията на книгата на Найджъл Уорбъртън е нейната обезоръжаваща достъпност. … Уорбъртън е идеалният е идеалният начин, по който един автор може да се открои, напомняйки за лаконичния чар и естествения авторитет на Гомбрих… Той притежава особена дарба да смекчава сложността”.

“Тайм Аут”

 

“Направете обзор на цялата история на западната философия чрез кратки интелектуални биографии на 40 философи от Сократ до Питър Сингър… Тежка задача: това че Уорбъртън ( за отличния подкаст PhilosophyBites) се е справил така добре, е истински триумф”.

“Гардиън”

 

 

Показване на единичен резултат